Plantenbakken voor binnen en buiten

bloembakken voor binnen en buiten

Al een poosje ben ik op zoek geweest naar mooie plantenbakken voor binnen en buiten. Strak vormgegeven plantenbakken die ik nu buiten kan gebruiken. Voor het extra groen op het terras. Maar die ik straks ook weer naar binnen kan halen. Multi functionele plantenbakken.

Om niet de drukte van het tuincentrum op te zoeken heb ik online een inventarisatie gedaan. Hierbij was ik op zoek naar strak vormgegeven bakken.

Strak vormgegeven kunststof plantenbakken

Omdat ik de plantenbakken na een poosje binnen wil zetten, moeten ze ook mooi blijven. Dus kleurvast blijven. Dus UV licht bestendig zijn. Daarbij is het ook prettige als de bakken makkelijk schoon te maken zijn.

De voorkeur gaat hiervoor uit naar kunststof bakken. Zodat ze ook niet te zwaar zijn om te verplaatsen. Maar ook een materiaal dat tegen een stootje kan.

Elho plantenbakken

Het ook oog is gevallen op plantenbakken uit de Elho collectie. Een Nederlandse onderneming met oog voor de natuur. Voor haar productie maakt het gebruik van gerycled materiaal. Daarbij maakt het ook gebruik van de zelf opgewekte energie. Deze komt van de grote windmolens in eigen beheer.

In de Elho collectie is de keuze gevallen op de Vivo bloembakken. Deze bakken zijn in twee verschillende maten verkrijgbaar. Een vierkant model of een langwerpig model. De plantenbakken kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Hiervoor worden speciale dopjes meegeleverd. Hiermee kun je de waterafvoer te regelen.

Mat of met structuur

Beide maten bloembakken in de Vivo serie zijn in twee uitvoeringen leverbaar. Je kunt kiezen uit een gladde afwerking of voor een structuurtje. Deze laatste heeft voor velen een meer natuurlijke uitstraling.

Bij mij is de keuze gevallen op de langwerpige matte uitvoering. Zie de foto hierboven.

Meer weten over deze plantenbakken, kijk dan even op de speciale pagina over de​ Elho Vivo plantenbakken.

​Volg Happy Orange op je favoriete social media: