Urban Nature Culture (UNC)

Urban Nature Culture logo

Urban Nature Culture (UNC) is een Nederlandse organisatie. Opgericht door Annemarie Hermans. UNC heeft een brede collectie aan innovatie woonaccessoires. Inspirerende home deco collecties die de verhalen van over de hele wereld vertellen. De producten van Urban Nature Culture zijn, zoals de onderneming aangeeft, onderdeel van de wereldwijde samenleving, ieder met zijn eigen verhaal

De producten van Urban Nature Culture Amsterdam kenmerken zich door een urban uitstraling. Door het gebruik van de botanic prints breng je makkelijk natuur of tropische sferen in je huis. Bij het samenstellen van de collectie worden veel gerecycled materialen gebruikt als glas, bamboe, jute en katoen.

Urban Nature Culture collectie

Urban Nature Culture heeft een zeer brede collectie.  Met een groot aanbod van producten per categorie. In deze collectie divers items voor in de woning en voor in de keuken en op tafel. Daarnaast heeft het ook een brede collectie met producten voor in de tuin.

Zeer populair is het Urban Nature Culture servies. Hierbij ook een breed aanbod van bamboe servies. Verschillende borden kommen en bekers. Zie verderop enkele voorbeelden van dit Urban Nature Culture bamboe.

Naast dit servies kun je ook kiezen voor een brede collectie aan kussens, plaids, tafelkleden, theedoeken, vazen, en vloerkleden. UNC geeft aan dat ook allemaal duurzame producten zijn.

​​UNC online

De collectie van ​​Urban Nature Culture  producten die we in de selected bij Happy Orange collectie hebben opgenomen kun je bekijken in de ​online winkel omgeving. Zie hieronder een aantal voorbeelden. Dit zijn producten die door andere leveranciers worden aangeboden.

​Bekijk de producten om ook de gerelateerde producten te zien.

​​Bekijk het volledige overzicht van Urban Nature Culture die we voor de selected by Happy Orange collectie hebben geselecteerd.

UNC Servies

Super mooi is het UNC servies. Hierbij een groot aanbod van verschillende ontwerpen en verschillende materialen. Diverse borden, kommen en schalen. Gemaakt van verschillende materialen en in verschillende ontwerpen. Altijd wel een UNC servies dat bij jouw in persoonlijke stijl past.  Of je nu van een strak ontwerp houdt of gaat voor iets meer klassieks. Gaat je voorkeur uit naar keramiek of wil je toch liever een bamboe servies. Zeer veel keuze bij het UNC servies.

Hieronder enkele voorbeelden van het UNC servies.

UNC schaaltje Beijing

Beijing

unc schaaltje Rukka Safran

Rukka Safran

UNC Mok Georgetown bruin

Mok Georgetown bruin

UNC Mokken en Bekers

Een persoonlijke favoriet zijn de Mokken en Bekers van UNC. Mooie vormgeving en gebruik van hoogwaardige materialen. Waarbij de kleine details het ontwerp helemaal af maken. Zie bijvoorbeeld de fijne goudkleurige randjes in de voorbeelden hieronder. De kopjes zijn ook stijlvol verpakt. Hierdoor een perfect item om cadeau te geven.

Good Morning kop amber green

Good Morning Amber green

UNC good morning small dots

Small dots

Good Morning kop Happy Sunshine

Happy Sunshine Sea Foam

Nadeel van de goudkleurige randjes in de koppen hierboven is wel dat het kopje daardoor niet geschikt is voor gebruik in de magnetron. Ook kun je verschillende items uit de UNC collectie beter niet in de vaatwasser gebruiken wordt aangegeven.

​​​Urban Nature Culture Bamboe servies

In de collectie van Urban Nature Culture (UNC) kun je kiezen uit een groot aanbod van bamboe servies. Hierbij verschillende items in verschillende kleurrijke uitvoeringen. Je hoeft dus niet meer voor het saaie bamboe te gaan. Bij UNC kun je echt een mooi ontwerp op tafel zetten. En daarbij kiezen uit verschillende mooie ontwerpen met verschillende kleuren.

UNC bord Namika

bord Namika

UNC bamboe schaaltje Sketch

bamboe schaaltje Sketch

unc Bamboe bord Urchin

Bamboe bord Urchin

UNC heeft verschillende series van bamboe servies. Waaronder speciale uitvoeringen voor de verschillende seizoenen. Hieronder enkele voorbeelden uit deze series:

 • Bamboo Abstrato
 • Bamboo Dandelion
 • Bamboo Estrela
 • Bamboo Fisheye
 • Bamboo Geométricos
 • Bamboo Pintura
 • Bamboo Sakura
 • Bamboo Sketch
 • Bamboo Tadpole
 • Bamboo Traços
 • Bamboo Ziguezague

Binnen deze series van het Bamboe servies zijn meestal mokken, borden en kommetjes beschikbaar. Hiermee kun je snel en eenvoudige een bijpassende set van bamboe servies samenstellen.

UNC bloempotten

De UNC bloempotten zijn in verschillende modellen leverbaar. Ook hier weer mooi gebruik van kleuren en materialen. Zie hieronder enkele voorbeelden van de UNC bloempotten:

unc bloempot cactus

bloempot Cactus

unc bloempot diablo zwart

Bloempot Diablo zwart

unc bloempot Urban

bloempot Urban

Urban Nature Culture transparantie

Urban nature Culture geeft aan dat haar doelstelling is om zo innovatief mogelijk te zijn wat betreft duurzaamheid. Steeds op zoek naar nieuwe duurzame materialen en ontwerpen voor de verschillende producten. Vanaf 2020af wil de organisatie zo transparant mogelijk zijn over het productie proces. Zodat de klanten nog meer van de producten kunnen genieten zonder schaamte voor de herkomst van materiaal of product.

Op haar website heeft UNC verschillende video’s geplaatst over haar productie proces. Waaruit het respect voor de mens en de planeet wordt getoond.

UNC werkt met gecertificeerde bedrijven en voert hierop jaarlijks een controle uit. Onder andere Annemarie Hermans zelf gaat de fabrieken in om te controleren.

Zie de Facebook pagina van UNC voor meer voorbeelden uit de verschillende collecties

Beperkt aantal verkooppunten en winkels

De items van UNC wordt slechts door een beperkt aantal winkels aangeboden. De organisatie heeft een streng beleid ten aanzien van het aanwijzen van de verschillend verkooppunten. Hierdoor blijft het merk een exclusief karakter houden en zul je het niet op iedere straathoek zien staan.

Ook online worden de producten van UNC slechts door een aantal leveranciers aangeboden.

​Volg Happy Orange op je favoriete social media:

Schrijf je in voor de Happy Orange Nieuwsbrief en ontvan​g nieuws over de ​laatste trends in Design en Trendy Gifts.


De informatie over ​Urban Nature Culture  op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.


Happy Orange is geen eigenaar van de beeldmerken en/of logos van de beschreven merken en leveranciers.


(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 31 mei 2020 )