Fermob

Fermob logo

Fermob is een wereld beroemd Franse design merk. Bekend geworden door de strak vormgegeven metalen meubels. Mooie designs in de opvallende kleuren. Naast deze uitgebreide collectie aan tuinmeubels heeft Fermob ook verschillende design lampen. Lampen voor in de tuin of op terras. Door het strakke ontwerp ook prima om in de woning te gebruiken. Maak deze tuimeubels extra comfortabel met de Fermob kussens.

Fermob een bron van inspiratie

Het Franse Fermob is begonnen met het ontwerpen en produceren van tuinmeubels. Gemaakt van metaal en geleverd in strakke uitvoeringen en opvallende kleurstellingen. Bij de productie worden hoogwaardige materialen gebruikt. De meubels moeten tegen een stootje kunnen en geschikt zijn voor de verschillende weersomstandigheden.

De Fermob meubels worden meestal in het hoger marktsegment aangeboden. Zeer beroemd zijn de Luxembourg stoelen en banken. Deze modellen zijn zo populair dat je ook veel imitaties tegen komt. De imitaties worden tegen scherpe tarieven aangeboden. Om toch tegen de lagere prijzen te kunnen leveren gebruiken de concurrenten andere producten technieken en zijn de kleuren anders aangebracht.

Fermob design online

De collectie van Fermob producten die we in de selected bij Happy Orange collectie hebben opgenomen kun je bekijken in de online winkel omgeving. Zie hieronder een aantal voorbeelden. Dit zijn producten die door andere leveranciers worden aangeboden.

Bekijk de producten om ook de gerelateerde producten te zien.

Bekijk het volledige overzicht van Fermob die we voor de selected by Happy Orange collectie hebben geselecteerd. Of bekijk de Fermob producten van andere aanbieders.

Fermob de kleur expert

Bij de productie van de meubels combineert Fermob de traditionele metaalbewerking technieken met technische innovaties. Hieruit ontstaan de strak vormgegeven meubels. Deze zijn met oog voor detail gemaakt en zijn strak in de kleur gezet. Deze opvallende kleuren zijn met speciale technieken aangebracht. Door daarbij verschillende laklagen te gebruiken blijven de kleuren ook mooi zitten.

Fermob Luxembourg voorbeelden

Luxembourg voorbeelden

De kleuren van Fermob zijn onderling zeer goed te combineren. Je hoeft dus niet bij één kleur te blijven. Het aanbod van verschillende kleuren is genoeg bij Fermob.

Fermob geeft aan dat het waarschijnlijk het meest efficiënte in-house verf systemen heeft. Het productie proces bestaat uit 22 stappen. De poeder coatings worden elektrostatisch aangebracht voordat ze in een oven worden uitgehard. Door dit nauwgezette productie proces blijven de materialen van Fermob kleurvast. Ze kunnen tegen een stootje en de verschillende weersinvloeden.

Brede Fermob collectie

Fermob heeft een brede collectie aan tuinmeubels. Deze zijn allemaal strak vormgegeven en in verschillende kleuren leverbaar. Robuust en geschikt voor intensief gebruik op terras of in de tuin.

Deze tuinmeubels kun je perfect aankleden met de kussens. En om het buitenleven helemaal compleet te maken kun je de Fermob lampen gebruiken. Ook deze lampen zijn strak vormgegeven en aangepast aan de huidige tijd.

Fermob tuinmeubels

Bij de tuinmeubels kun je kiezen uit een groot aantal verschillende items. Van schommelstoel, ligstoel, tot zitbank en tafel. Een tafel om aan te kunnen eten of bijvoorbeeld een handige Side bar/trolly.

Fermob heeft verschillende series tuinmeubels in de collectie. De bekendste series zijn:

  • Bistro collectie
  • Bellevie collectie
  • Croisette collectie
  • Louisiana collectie
  • Luxembourg collectie
  • Monceau collectie
  • Sixties collectie

Hieronder enkele voorbeelden uit die hiervoor genoemde collecties

fermob bellevie fauteuil verbena

Bellevie fauteuil verbena

fermob bistro stoel

Bistro stoel

Fermob Croisette fauteuil honing

Croisette fauteuil honing

Fermob Louisiane Bank okerrood

Louisiane Bank okerrood

Fermob Luxembourg Stoel Rozenpraline

Luxembourg Stoel Rozenpraline

Fermob Monceau Schommelstoel

Monceau Schommelstoel

Fermob kussens

Om de Fermob stoelen en banken extra comfortabel te maken kun je kiezen voor de unieke Fermob kussens. Deze kussens zijn in verschillende kleuren en maten leverbaar. Hierbij kun je kiezen voor kussens voor de zitstoel, ligstoel of voor de stoel met armleuningen.

Fermob heeft voor de stoelen ronde, vierkant en rechthoekige kussens. Voor ieder model meubel is een bijpassend kussen in de collectie. Uniek zijn de speciale hoofdsteunen.

Zie hieronder enkele voorbeelden van de Fermob kussens in de collectie. Deze getoonde modellen zijn geschikt om buiten te gebruiken.

Fermob kussen Cacahuetes

kussen Cacahuetes

Fermob kussen moulins a vent

kussen moulins a vent

Fermob kussens cocotier

kussens cocotier

Fermob parasol voet

Om je terras helemaal compleet te gaan kun je kiezen voor de Fermob parasol voet. Zoals de leverancier aangeeft een functionele, leuke en aantrekkelijke parasol voet. De bovenste handgreep en geïntegreerde draaiklem zijn ontworpen voor eenvoudige bediening.

De basis is voorzien van een vergrendelingssleutel, waardoor deze geschikt is voor parasols van alle soorten en maten. Deze voet is geschikt voor parasols met een dikte van Ø19 tot 55mm. De spanwijdte van de parasol moet niet groter zijn dan 3 meter.

Fermob Parasol voet

Parasol voet

De voet van deze parasol standaard is 62 centimeter rond en van zwaar gietijzer. In totaal is de voet 41 kilo. Hierdoor valt hij niet direct om bij een briesje.

Fermob Schommelstoel

Uniek is de Fermob schommelstoel. In twee design uitvoeringen is deze schommelstoel leverbaar. In de trendy en hippe kleurstellingen die je van de leverancier mag verwachten. Welke model heeft jouw voorkeur. De Fermob Schommelstoel Luxembourg of ga je voor de schommelstoel Monceau.

Fermob schommelstoel Luxembourgh capucine

schommelstoel Luxembourgh capucine

Fermob schommelstoel Monceau Poppy

schommelstoel Monceau Poppy

Fermob plantenbak voor het extra groen

In de brede Fermob collectie zitten ook plantenbakken. Het aanbod is niet erg groot. Wel kun je kiezen uit het aanbod van kleuren dat je van Fermob mag verwachten.

In de collectie plantenbaken in een hoge en lage uitvoering. En een model er precies tussenin. Ook kun je kiezen voor de zogenoemde Bagsac. Dit laatste model is leverbaar in twee uitvoeringen. Met een inhoud van 70 liter of met een inhoud van 210 liter.

Fermob Plantenbak Bacsac container paars

Plantenbak Bacsac container

Fermob plantenbak high planter

plantenbak high planter

Fermob plantenbak medium planter

plantenbak medium planter

Fermob lampen

Zeer mooi zijn ook de Fermob lampen. Verlichting die handig is in gebruik maar toch de kenmerkende design elementen van Fermob heeft. Leverbaar met verschillende opvallende kleurstellingen. De perfecte design verlichting voor op je terras of in de patio.

In de collectie tafel lampen, staande lampen maar ook lampen die je kan hangen en een soort lichtstoel. Opvallend is de Mickey Mouse lamp. Voorzien van de kenmerkende grote oren. Deze tafellamp is slechts in één kleurstelling leverbaar.

De oplaadbare Balad lampen kun je op tafel plaatsen maar ook bevestigen op de los verkrijgbare staanders. Met deze lampen heeft de leverancier prijzen gewonnen. Met een usb kabel kun je de lamp opladen, waarna deze ongeveer 12 uur kan branden.

De Mooon lampen zijn ook leverbaar met een bluetooth bediening. Dit is wel zo handig. Hiervoor maak je gebruik van de Fermob Lighting app.

Niet kunnen vinden?

Ben je op zoek naar een speciaal item van Fermob, en heb je deze op de website niet kunnen vinden? Neem even contact op. Dan kunnen we kijken hoe we je verder kunnen helpen.

​Volg Happy Orange op je favoriete social media:

Schrijf je in voor de Happy Orange Nieuwsbrief en ontvan​g nieuws over de ​laatste trends in Design en Trendy Gifts.


De informatie over Fermob op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.


Happy Orange is geen eigenaar van de beeldmerken en/of logos van de beschreven merken en leveranciers.


(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 5 april 2021 )